Amazon Cloud Drive

By | December 4, 2015

Stiti voi cum sta treaba cu Cloud-ul si stocarea datelor prin norisori pufosi. Ei bine pana ieri nu am gasit un serviciu bun de stocare in cloud. Le voi lua pe rand.

Dropbox- Fain frumos , aplicatie mobila, pentru cateva documente te descurci cu versiunea free. Cu acelasi cont poti sa o folosesti pe mai multe calculatoare. Dezavantajul pe care l-am vazut, ca de altfel la toate solutiile testate pana mai acum, a fost faptul ca imi descarca fisierele pe toate dispozitivele. Astfel la 4 laptop-uri conectate informatia era pe toate cele 4 hdd-uri. Cu 100 euro/an poti avea 1TB spatiu. Decent as zice.

Google Drive- Frumusel si aista, ai 15 GB spatiu. Aplicatie pentru mobil si ce mai vrei. Alt avantaj e ca il poti folosi pentru a trimite fisiere mai mari pe mail. Nu ca la restul nu ai putea dar el e inclus in mail ca sa zic asa. (doar vorbim de servicii google- google) Ca si la Dropbox, aceeasi problema cu duplicarea fisierelor pe fiecare device.

DIGI Storage- Oricat de mult as aprecia si folosi serviciile celor de la Digi la capitolul cloud si stoarage oferta lor nu este prea atractiva. Pentru 9 lei/luna poti avea 150 GB spatiu. Nu zic ca e mult, nu zic ca e putin dar am un botez la care pozele au 15 GB…. asadar……

OneDrive- Si cei de la Microsoft ne ofera ceva de genu. Pana acum e cea mai proasta solutie pe care am avut ocazia sa lucrez/testez. A venit la pachet cu Office 365 si ceva abonament business. Erori de la instalare pana la sincronizarea folderelor. Asadar clar nu.

Amazon Cloud Drive- Si pentru ca am zis sa las la urma ce mi s-a parut mie mai bun. Vin la solutia pe care de ieri o folosesc. Cel mai avantajos plan tarifar.

Amazon Cloud DriveDin cate am vazut aplicatia e doar ca sa poti incarca fisierele in Cloud astfel adio cu duplicarea lor. Da, intr-adevar, nu mai poti lucra direct pe un document sau o poza. Trebuie sa o descarci si apoi sa o reurci. Insa pentru ce am eu nevoie e perfect.

As mai putea sa va povestesc despre FreeNas. Sa ii spunem o solutie home made pentru astfel de probleme dar, cu alta ocazie.

Share This:

2 thoughts on “Amazon Cloud Drive

  1. Luci

    Salut, cum ai reușit sa iei pachetul asta? Eu mi-am făcut cont, am primit 5gb si dupa ce am dat la changing plans, imi apar cele vechi, adică 1tb la 400€/an.
    Mersi frumos.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *