Apocalipsa si omenirea

By | October 26, 2012

Si cum stateam eu asa linistit intr-o frumoasa seara de duminica, peste ce am reusit sa dau. O emisiune pe Antena 3 despre sfarsitul lumii si cum se pregatesc oamenii de pe planetuta asta. Si cum isi constuiau ei buncare si buncarete unele la o adancime mai mare, altele mai la suprafata , majoritatea aveau in ele cate un televizor. Pe langa acest televizor mai aveau si incarcatoare usb pentru telefoane, tablete si alte chestii banale pentru zilele noastre. Ei bine, eu intreb, pentru ce bipul meu iti pui televizor. Daca e sa ne ducem pe pula , ne ducem si nu te astepta sa vezi asta in direct la TV. Bine, hai sa zicem ca ai fost inspirat si ti-ai cumparat si adus in buncar: un xbox sau un media player. (Mai alungi din plictiseala pana reusesti sa dai coltul.) In cazul asta sa zicem ca inteleg televizorul pus acolo.

Dar cu un telefon pe cine suni ? Se presupune ca persoanele apropiate sunt acolo, cu tine, doar nu esti o jigodie si iti suni nevasta si copilul din buncar sa-i intrebi ce fac. Acum sa fim seriosi. Pe langa faptul ca e mai mult ca sigur sa nu ai semnal la 15 metri sub pamant si 5 de beton (In Romania exista probleme cu semnalul si in orase in interiorul unor cladiri. Sa nu mai vorbesc despre zonele “mai izolate”.), nu vei avea cu cine sa vorbesti la suprafata.

Ba mai mult, unele persoane au ajuns sa plateasca 50.000 dolari pentru un loc in buncar facut de un om de afaceri. Recunosc , daca se va intampla ceva, am cam pus-o. De ce zic ca am pus-o ? Pentru ca tot vor exista cativa supravietuitori si conform zicalei :”Mai bine sa planga mata decat sa planga mama“; fiecare va face tot ce-i sta in putinta pentru a rezista cat mai mult. Asa ca, eu ,momentan  sunt linistit si ma bucur ca aceasta isterie nu a cuprins si Romania. Noi aici suntem in lumea noastra si daca e sa vina o catastrofa, sa o faca in cursul saptamnii nu in weekend si peste 50-60 ani, ca doar suntem mai inapoiati putin. Nu de alta, dar asa nu distruge mai nimic din infrastructura tarisoarei noastre.

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *