Aventuri cu Golful

By | December 10, 2012

Daca saptamana trecuta ,in debutul aventurilor cu Golful, va povesteam cum eram sa mut o caruta si despre un dobitoc care ma presa, peripetia de astazi e mai “safe” daca pot sa-i spun asa.

Prima data cand conduci o masina noua vrei sa vezi unde ii sunt limitele, cel putin eu asta fac. Pentru ca mai apoi sa stiu cat de mult ma poate ajuta masina in situatile limita intalnite la noi in trafic. Recunosc nici eu nu sunt un sfant, dar zilnic feresc o multime de cretini in trafic si  o parte din cei pe care ii cunosc stiu ce inseamna un gram de putere de la motor.

Si cum iarna a venit intr-un final si in Brasov, am simtit limitele frumosului meu Golf si pe zapada. Daca in zona unde am facut poza de mai jos totul era frumos si bine, cativa kilometrii mai departe totul a devenit o “mini aventura”.

Ajuns in Sinpetru si intrand pe o strada mai ferita de circulatia  autovehiculelor am constatat ca merg pe un patinoar. Primul lucru pe care l-am  simtit a fost  ABS-ul.(multumesc instructorului pentru ca m-a invatat ce e aia frana de motor)  Apoi pentru ca nu sunt din Bucuresti sa las masina in mijlocul drumului pentru ca eu am treaba, am tras cat de dreapta am putut pe un podet. Am stat 15 minute si dau sa plec. Obisnuit vara sa plec frumos fara vreo problema , mare mi-a fost mirarea cand am constatat ca rotile mele nu prea au aderenta iar cele 1500 kg nu se urenau din loc.

Si dupa cum cum bine stiti ca in primii 2 ani de soferie  am condus o Dacie am inceput sa fac putin balans. De 2 ori in fata si in spate si calutii de sub capota au reusit sa convinga caroseria sa se miste.  Evident ca prietenul meu cel bun ASR-ul a avut cate ceva de comentat si in treptele 2 si 3 dar pana la urma am plecat.

O sa ziceti ca am talpa mare si ca bag piciorul in acceleratie pana nu mai pot dar treburile nu stau chiar asa. Simt masina si stiu ce si cum. Mai rau e ca toate astea s-au intamplat pe o suprafata plana. Nu vreau sa ma gandesc pe un munte ce se poate intampla. Dar un lucru este sigur. Iarna la volan este o senzatie unica.

 

P.S. Stie cineva de unde imi pot cumpara  lanturi pentru caucucurile mele: 205/55/R16 ?

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *