Aventuri cu Golful

By | December 3, 2012

Pana acum erati obisnuiti sa  scriu luni despre “Aventuri cu Dacia” sau  “Din Copilarie”. Ei bine astazi avem 2 mici aventuri cu Golful. Pentru ca va spuneam aici ca plec prin tara, iata ca ma intorc si cu aventuri. 2 aventuri din care puteam sa vin pe jumatate sau si cu banii luati si cu dureri. Dar ce s-a intamplat.

Pentru inceput trebuie sa va spun ca sunt echipat cu anvelope de iarna bridgestone pe toate cele 4 roti. Pot spune ca m-au ajutat in cele ce urmeaza. Pentru ca eram in localitate nu aveam mai mult de 70 km/h la iesirea dintr-o curba, cand o caruta imi apare in fata. Partea frumoasa, daca pot sa-i spun asa e ca minunatul nostru conducator de atelaj era pe mijlocul benzii de circulatie, astfel incat sa nu il pot depasi fara sa-l arunc pe cel care imi venea din fata in sant. Ca un adevarat conducator de Dacie, ce am fost in “tineretea” mea am calcat frana ca un nesimtit fara sa ma deranjeze interventia ABS-ului. (Da, am inteles ca unele persoane se sperie de cum face pedala de frana si ridica piciorul de pe ea.)  M-am oprit la cativa centimetri de spatele carutei. Asa era sa mut caruta cativa metri mai in fata iar pe carutas undeva mai departe spre asfaltul umed din zare.

 

Urmatoarea peripetie este despre “supozitoare”. Da ! Acei conducatori auto care au  impresia ca daca stau in spatele masinii din fata rezolva ceva. Probabil nu ma deranja prea tare daca in spate nu era un Audi din 1900 toamna plin cu tigani. Daca era un sofer care statea pana prindea ocazie sa ma depaseasca era totul ok. Am metode si pentru astfel de specimene in trafic, dar pentru ca erau tigani m-am abtinut, pentru a nu-i enerva si mai tare.

Cand am vazut ca drumul incepe sa permita depasirea le-am dat semnal dreapta si m-am retras putin pe partea dreapta a drumului. Ei nimic. In spatele meu in continuare de ziceai ca vor sa se urce pe mine. Atunci , ca un om nenorocit si care pune in pericol viata participantilor la trafic , am depasit limita de viteza si am intrat in depasire. Cei care imi veneau din fata m-au inteles si au tras mai pe margine iar cei de pe partea mea au facut accelasi lucru.  Asa am reusit sa depasesc vreo 4 masini. Concetatenii nostri de etnie roma (tigani ordinari) au incercat sa depaseasca si ei dar n-au reusit. Si dus am fost. Imi pare rau ca nu am notat numarul masinii, in schimb imi amintesc ca era de BT cu numere rosii.

Asa am vazut ce inseamna sa ai pe ce sa te bazezi la nevoie. Mai vreau sa precizez , inainte sa inchei, ca pe “domnul” tigan nu l-am depasit nu l-am incomodat cu nimic in trafic, pur si simplu a aparut in spatele meu si vroia sa vada ce am in portbagaj banuiesc.

P.S. Nu vreau sa indemn la violenta, dar e bine sa aveti la voi in masina in permanenta un spray lacrimogen sau cu piper si un obiect mai tare, bun de lovit cu el.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *