Bac 2014.

By | June 17, 2014

TRECUT: Am promovat examenul de bacalaureat in 1998. Din patru materii, cinci probe. Stiti voi, astia mai batrani, la ce ma refer. Romana oral si scris, sport pentru al doilea oral, fizica obligatorie la profilul meu si geografie. Singura diferenta e ca in loc sa dau sport ca proba orala am ales sa dau matematica. Oral. La admitere la facultate la fel. Examen scris: matematica si fizica. Adica toata matematica (algebra, analiza, geometrie si trigonometrie) si fizica. In facultate, 5 ani de inginerie, la fiecare doi ani, ia ghici, treapta. Adica fiecare an valora 60 credite, puteai promova din anul I in anul II cu 40 credite dar la finalul anului II trebuia sa ai 120 credite. La fel si intre anul IV si V. La final, incununarea: 10 materii de invatat cu examen scris din ele, proiect de licenta cu sustinerea lui in fata comisiei universitare.

PREZENT: limba romana, competentele digitale si limba straina se sustin si se promoveaza cu calificativ. Adica respins, incepator, avansat, experimentat. Fara nota, da-o dracu`. Matematica, nu toata, impartita pe caprarii sa nu se speteasca elevul invatand chestii ciudate, examen scris. Limba romana, examen scris. Materia de specialitate, examen scris. Asta poate fi unul din motivele pentru care pica astia pe capete: oralele mai ridicau notele si moralul. Admiterea la facultate, pe baza de dosar, fara examen. Poti sa treci din an in an cu 40 credite fara nicio problema, fara treapta. Probabil regula asta nu se aplica tuturor universitatilor. Oricum, am inteles ca si asa au fost proteste cum ca ar fi prea dificil sa promovezi anul. La final, sustinerea proiectului de licenta.

Intre prezent si trecut, 16 ani. Ganditi-va voi cum va fi peste inca 16 ani. Si astia vor vota, ne vor plati noua pensiile si vor merge la biserica. Pentru ca ne meritam soarta.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *