Banii din Centrul Civic

By | March 26, 2012

Fiecare a azuit despre stirea de mai jos, dar despre altceva vreau sa vorbesc.

 

Un agent al unei firme de asigurări, care transporta mai multe plicuri de corespondenţă,  a parcat maşina în Centrul Civic. Din neatenţie, a scăpat plicurile pe jos, iar din unul dintre ele s-au revărsat mai multe bancnote, atât lei, cât şi euro.

Din cauza vântului puternic o parte din bancnote au fost luate şi împrăştiate pe o rază destul de mare. O mulţime de trecători s-au “oferit” să “ajute” la strângerea bancnotelor. Cu tot sprijinul acordat de poliţiştii locali, dar şi de unii cetăţeni de bună credinţă, o însemnată sumă de bani (peste 1000 de euro şi aproximativ 3.000 de lei) nu a mai putut fi recuperată.

De aici via PrinBrasov.com

Eu am aflat stirea de pe site-ul prinbrasov.com si am revazut-o seara la teve. Aici nu am putut sa nu remarc, ce indignat era cel care a facut reportajul, ca anumite persoane au luat din bani si au plecat linistiti. Dar tara in care traim a dus la lucrul asta, ba mai mult, as putea spune ca orcine sa fi fost prin zona ar fi facut identic. Asa ca nu va mai dati cetateni model si recunoasteti. De acasa si eu imi spun in sinea mea ca l-as fi ajutat fara sa ezit macar putin, dar parca daca eram acolo in momentul respectiv unul din impulsuri era sa-i bag in buzunar. Acum cine stie….. Recunoasteti frate` romane ca doar din acceiasi natie ne tragem. Stiu, din fata televizorului totul pare altfel si chiar mai mult ca sigur la orice  chestie din asta va consolati cu gandul ca nu ati fost acolo, pentru ca daca erati, voi sigur l-ati ajuta pe bietul om. Iar acest lucru e general valabil. Ca sunt sau nu sunt camere de supraveghere in zona sau echipaje ale  Politiei Locale conteaza mai putin. Nu trebuie sa iei o decizie doar pentru ca ai vazut 2 jandarmi si iti e frica de repercusiuni. Dar incet incet poate se schimba mentalitatea asta. E chiar simplu sa ajuti si chiar si un mic gest conteaza pentru cineva.

Daca vrei sa incerci macar sa schimbi lumea, poti incepe chiar cu tine, iar a recunoaste ca ai ceva “negru” in tine e un inceput.

 

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *