Cand te cunoate lumea ?

By | January 8, 2013

V-ati pus  vreodata intreabarea  cu cate persoane din agenda telefonica vorbiti mai mult de cateva ori pe an. Ei bine eu da. La un seminar in care ni se povestea despre sigurantele automate din casa mi-am pus aceasta problema, deloc importanta. Dar facand curatenie prin agenda am remarcat ca am multa lume cu care n-am mai vorbit de cel putin un an.

De ce nu am mai vorbit ? Pentru ca m-am saturat ca mereu sa fiu eu cel care face primul pas. Incet, incet relatile s-au racit si asa am ajuns la concluzia ca exista  aceea categorie de oameni care iti dau un mesaj de Craciun , unul de ziua ta iar altul de Pasti. Pe langa acestia mai exista categoria care te suna,doar atunci cand au nevoie de ceva.  Din aceste 2 categorii scoatem rudele si  prietenii adevarati, pentru ca presupunem ca vorbesti mai des cu acestia. Evident in agenda lumea mai are si “pile” ca e seful de post sau Primarul asta nu conteaza.

Dar sa zicem ca nu ma deranja ca  am avut “prieteni” profitori. Imi place sa ajut. E un sentiment placut si cel putin pe mine ma incarca  cu o energie pozitiva. Stiu ambele vorbe: “Cand esti bun esti luat de prost.” si “Facerea de bine, f****e de mama.” Unele persoane poate ma considera prost , pentru ca ma fac ca nu vad, dar e strict problema lor.  Dar cand vezi ca nesimtirea lor este  nemarginita incepi usor si frumos sa-i ignori.

O a treia categorie de “prieteni” sunt  cei care nu se pot bucura cand esti fericit.  Prietenia pentru mine presupune sa fii acolo si la bine si la greu. Dar sunt din ce in ce mai putini oameni care au ,totusi, valori morale si anumite principii. Poate acum va gandtiti ca sunt si eu vinovat ca nu imi aleg bine prietenii. Poate ca da , poate ca nu. Usor ,usor aceste persoane ajung sa fie doar cunoscuti sau chiar mai rau.

Important este ca in momentul de fata stiu pe cine ma pot baza si pe cine nu. Cui ii pot spune lucruri fara sa afle toata lumea. Sunt foarte putine persoanele pe care ma pot baza, dar macar stiu ca sunt acolo la orice ora. Asta conteaza cel mai mult pentru mine si pentru asta voi face orice pentru ele.

 

Share This:

One thought on “Cand te cunoate lumea ?

  1. bel ami

    SI mai e o vorba: mai binele e dusmanul binelui ;))
    La multi ani ‘colega’

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *