Cardul la romani

By | January 29, 2014

De voie sau de nevoie, fiecare are un mic card bancar. Fie ca e de credit, de debit sau prepay de la Posta Romana, el exista. Toate bune si frumoase pana aici. Angajatorul nu are prea mari batai de cap. Omului ii intra salariul pe card si toata lumea e fericita. Mai departe isi poate plati facturile si cam totul. Putini sunt insa cei care procedeaza asa. Marea majoritate a romanilor prefera sa tina leul cel fioros in portofel. Acolo e in siguranta. Nu conteaza ca in autobuzele din Brasov se mai fura portofele. Ce naiba , daca aveam acel mic salariu pe card puteam sa sun sa blochez cardul si asta era.

Cu toate astea romanul procedeaza cam asa: In ziua de salariu se opreste la cel mai apropiat ATM detinut de banca la care detine cardul si pana nu apare un mesaj de genul: “out of cash” nu pleaca din fata acelui ATM.

Dovada o puteti vedea in poza de mai jos. Si am trecut pe langa 3 ATM-uri in ziua respectiva din diferite zone ale orasului. La fiecare era asa.

 

2014-01-13 16.47.48

Nu zic ca nu e bine sa nu ai si cash.Mereu am intre 60-100 ron pentru urgente si locuri unde nu au POS. Insa e mult mai comod si eficient sa platesti cu cardul. In neconcordanta cu mitul romanesc precum ca ,esti taxat la orice operatiune facuta cu instrumentul numit card, adevarul este ca orice agent comercial are un comision de, FIX 0 LEI. Stiu este un soc pentru multa lume, insa acesta este cruntul adevar.

Evident ca nu este totul gratis si o taxa/an exista. Daca ai si internet banking ai si o taxa lunara. Insa la urma urmei este un serviciu pe care il folosesc si trebuie sa il platesc. Nici nu vreau sa mai aduc in discutie plata online, sistemul 3dsecure sau de paypal. Astea sunt pentru romani ceva SF. Nu pentru toti insa pentru majoritatea.

In concluzie romanii detin un card pentru ca mai mult sau mai putin au fost fortati de compania la care lucreaza nu pentru ca il considera ca fiind un avantaj detinerea lui.

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *