Cu ce ne ajuta un POS ?

By | February 26, 2013

Un POS este un dispozitiv simplu cu ajutorul căruia putem plăti cu cardul din dotare. Cu ce ne ajută acesta ? Păi simplu. Nu pierdem clienți.
Astăzi am intrat în 3 magazine de telefoane și când întind cardul, am primit răspunsul șoc… Nu avem POS ? Cum ? Magazin de telefoane (adică ai ultimul model de Samsung apărut, dar nu ai un amărât de POS ? ) și nu ai POS. Și uite așa, abia în al 4-lea magazin am reușit să cumpăr ce aveam nevoie.

Distracția nu s-a oprit aici. Dacă pentru un magazin care vinde produse ce sunt în legătură cu tehnologia găsești așa rar unul dotat cu POS, imaginați-va ce se întâmplă când ai nevoie de o librărie în care să poți plăți cu cardul. Da ! Distracție maximă. Nu vreau să mai vorbesc de alte locuri în care plată cu , cardul ar fi utilă.

Românul nu este obișnuit să folosească cardul. El în ziua de salariu se duce frumos și scoate până la ultimul leuț de pe el. Consideră că dacă îi are în portofel sunt mai în siguranță. Dacă fiecare magazin ar da peste 10 clienți zilnic, care să plece pentru că nu pot plăti într-un mod sigur,rapid și comod, cu siguranță acel magazin ar introduce și această metodă de plată.

Până atunci însă trebuie să mai trec pe la ATM înainte de a merge la cumpărături… Superb…

Share This:

3 thoughts on “Cu ce ne ajuta un POS ?

 1. vlad

  nu are legatura cu asta.
  Suntem romani si asta spune tot.
  Pentru POS se percepe chirie.
  iar patronul roman e … roman

  Reply
 2. Julie

  Sau banca romana e…romana! Eu de exemplu lucrez in baza PFA-ului, intr-un Centru Wellness, in colaborare cu cativa parteneri. As avea nevoie clara de un POS. Am fost la banca, am discutat cu domnisoara, i-am solicitat dispozitivul. A ramas sa trimita mai departe pt nu stiu ce aprobare care nici pana in ziua de azi nu a mai venit. Asta se intampla acum 6 luni! Drept urmare…sunt circumstante care explica…

  Reply
 3. andrei enache

  POS lipsesc cu desavarsire, sunt nevoit , daca mor de sete, si nu am cash, sa mai pierd inca cateva minute pana la cel mai apropiat ATM, pentru a in zona unde stau eu am 8 magazin, si niic unu cu POS

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *