Degustare de vinuri

By | July 21, 2015

Cei de la Spitalul de Cardiologie Clinicco au organizat ieri o degustare de vinuri. Scopul a fost acela de a afla efectele benefice ale vinului asupra sănătății.  Vinurile ne-au fost prezentate de către un somelier independent, Magdalena Crișan.

Printre lucrurile de bază spuse de doamna somelier despre cum se ține paharul de vin, cum se degustă, la ce temperatură, perlajul vinului și din ce tip de pahar se bea, au fost informații interesante spuse de domnul dr. Sorin Micu.

În cuvintele domnului doctor se simțea pasiunea si respectul pentru licoarea lui Bachus. De la dumnealui am aflat că singura băutură care îmbată o doamna și o menține frumoasă în accelași timp este vinul spumant.
Totodată dioxidul de carbon din spumant favorizează absorbția alcoolului în organism. În evul mediu, sampania era folosită la tratarea pneumoniei. (fiind singura cale de obtinere a dioxidului de carbon)

Singura sampanie dulce a fost pentru țarii Rusiei.

Cei care consumă vin au mai puține șanse de a se îmbolnavi de inimă. Vinul alb (in cantități moderate) poate fi consumat și în regim de slăbire pentru ca nu conține grăsimi, colesterol sau fibre. Însa nimic nu întrece la beneficii vinul roșu. Acesta este un excelent antioxidant. Unul dintre cele mai mari beneficii pe care îl poate avea vinul roșu este acela ca previne apariția cancerului.

Dar să nu ințelegeți greșit… Vinul trebuie consumat cu moderație. Daca vă întrebați cât ? Răspunsul e foarte simplu. 3-4 unitați de alcool pe zi pentru bărbați si 1-2 unitați de alcool pe zi pentru femei. Mai simplu pentru voi, aproximativ tot atîtea pahare de vin pe zi. (și acum vine partea frumoasă) Această cantitate de alcool trebuie să o consumați 5-6 zile pe săptămână.

Barbații sunt puțin mai norocoși deoarece au 4 sisteme enzimatice pentru prelucrarea alcoolului, iar femeile un singur sistem.

Iar cum un vin bun are nevoie de o gustare alături. Chef Arnold Romanescu a avut grijă de papilele noastre gustative cu brânzeturi nu foarte tari. Toate acestea au avut loc intr-o locatie de existența căreia pâna ieri nu stiam. Mai exact, Arnie’s – Studio Culinar

Multumesc Spitalului de Cardiologie Clinicco pentru o seară minunată !

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *