Din Copilarie (4)

By | November 5, 2012

Intr-o zi de vara, cand stateam ca prostii afara, de dimineata pana seara,  s-a intamplat o alta amintire frumoasa din viata mea. Sincer sa va spun nu stiu ce varsta aveam, dar undeva pe la 5-6 ani in mod cert.  Un alt indiciu al spatiului si timpului poate fi serialul “Dosarele X” care se divuzau pe vremea aceea la PRO TV daca tin eu bine minte.

Si cum stateam noi asa pe afara si plictisindu-ne groaznic, eu impreuna al meu vecin ,care a spus ca s-a bucurat ca nu a participat alaturi de mine la ultima peripetie, ne-am gandit sa ne jucam in pamant. Da, ati citit bine. Ne jucam prin pamant. Si asa cu o crenguta si ce mai gaseam noi prin zona am dat peste o “hidosenie” de metal. Cum eu am vazut prea multe filme am crezut imediat ca este vorba de o mica bomba. Nu a durat prea mult , pana cand am adus instrumente specializate folosite in aceste cazuri: o surubelnita si o pensula. Tin minte si acum cu cata grija sapam si umblam. Pe masura ce avansam forma ne convingea din ce in ce mai mult ca avem de-a face cu o bomba. Si cum ne mai jucam si COD am reusit sa o si datez. Era undeva din al doilea Razboi Mondial. Am stat destul de mult sa “dezgrop bomba” , si zic am stat pentru ca tovarasul de joaca doar privea. Si cum eram eu asa foarte incantat, primesc cea mai proasta veste de la un vecin care tocami se intorcea de la munca. Ne-a zis ceva de genu: “Ce faceti cu cilindrul ala de Dacie ?”

Ei bine aici s-a dus taota distractia, cel putin pentru mine care eram convins ca am gasit o bomba activa si voi deveni un erou. Vre-o  doua zile am fost suparat ca era un simplu cilindru de Dacie. Dar macar acum imi aduc aminte cu placere despre toate acestea si rad nostalgic.

Share This:

6 thoughts on “Din Copilarie (4)

 1. Boboc Vlad

  Nu era o bomba mica prietene era un focos nuclear :))) Si sunt mai mult ca sicur ca intamplarea asta s-a petrecut pe la 7-8 ani ca eram clasa 1 sau a 2 a. Si imi pare rau ca taica-meu ti-a spulberat visele :)))
  Plus ca trebuia sa fim pozati cum transpiram ca niste tanci incercand sa nu detonam focosul nuclear. Asta ar fi fost ceva :))

  Reply
  1. Razvan.S Post author

   Da, stiam ca el mi-a spulberat visele dar a avut farmecul lui. Iti dai seama cat timp mai pierdeam noi acolo daca nu eram anuntati ? Si ca am ajuns la jucatul in pamant, saptamana care urmeaza avem episodul 5

   Reply
 2. anddrei

  ce vremuri…parca mi-am citit copilaria:)) ma jur..numa filme aveam in cap:)) pe cand eram de un metru sub clanta:))

  Reply
 3. Pingback: Marchiz.ro -We broke down the borders, to serve the people » Din Copilarie (5)

 4. Pingback: Tablou de odinioara | Marchiz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *