Elevul Modern

By | January 28, 2014

Au trecut 3 ani de cand am terminat liceul. Insa au trecut 3 generatii de elevi…

Pentru ca din cand in cand mai merg sa imi vad vechii profesori si sa le strang mana, inevitabil observ unele lucrui.

Ce am remarcat este usurinta pe care elevii o au in a isi aprinde tigara in curtea scolii. Ba mai mult , pe hol in interiorul scolii se fumeaza tigari electronice.

Fetele vin de parca fac parada modei si le creste neuronul in creieras atunci cand gasca de “smecherasi”  fac entorsa la gat pentru a le vedea.

Pe cat de cool si de deosebiti sunt ei in pauza sau in timpul orei pe atat de prosti au devenit.

Poate nu ar trebui sa dau acest verdict pana nu va spun de ce consider asta.

Se da o ora simpla de informatica. Nimic deosebit pana acum. La un moment dat un elev se plange ca nu poate lucra la respectivul calculator pentru ca nu merge ceva la browser.

Profa’ a incercat sa ii explice cum sa faca, insa fara vreun succes. Nu va ganditi ca era o aplicatie de mobil dezvoltata de elev. Nu ! Era o banalitate pentru a da allow la activx daca folositi IE.

Inteleg, nu te atrage informatica insa 2-3 click-uri tot trebuie sa stii sa dai. Asa ajung pe mana mea calculatoare care au 12313 de toolbars. Windowsuri care pornesc in 15 minute si multe altele. Nu m-am nascut invatat insa inainte sa intreb caut un raspuns.

Si asta e doar un mic exemplu. Insa pentru ca vreau sa inchei articolul intr-o tenta pozitiva, va spun ca sunt si copii exeptionali. Sunt priceputi, invata si se preocupa de viitorul lor. Si sa va surprind si mai mult profesorii , cel putin unii , se lupta sa faca performanta cu ei. Deci se poate. Trebuie doar sa vrei.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *