Incredere de sine

By | November 13, 2013

In viata unui om se mai intampla si lucruri urate. De la a-l parasi iubita pana la lipsa banilor, sau doar o zi proasta la munca. Ei bine fiecare trece peste aceste momente in felul lui. Cu un pahar de vin rosu alaturi de un prieten, lenevind in pat ,sau pur si simplu inghitind in sec in fata unui monitor cu o muzica ce il unge pe suflet. Ideea de baza este ca reusim cumva sa trecem peste. Poate nu o facem in cel mai bun mod dar o facem. Si asa ajung la increderea de sine. Trebuie sa gandesti pozitiv si sa iti stabilesti ca obiectiv ca totul ca va fi bine. Inainte de orice actiune prima data ne gandim la esec… “ce o sa fie daca…” , “ce ma fac daca pierd…”. Si asta arata cam cata incredere avem noi in puterile noastre. E normal sa fie asa. Trebuie sa fii cretin sa nu ai o urma de indoiala. Cel mai bun exemplu in care reusesti sa nu te gandesti la esec si sa ai curajul necesar sa incepi o actiune este atunci cand actionezi din instinct.

Ti-a venit noaptea la 3 o idee ? Noteaz-o si a 2-a zi dimineata pune-o in aplicare. O sa iti aduca experienta si indiferent de final mereu ai de castigat ceva. Interactionezi cu un om nou, iti faci legaturi noi, inveti sa interactionezi cu diferite tipuri de persoane. Poate va intrebati ce treaba are increderea de sine cu a depasi o greutate ? Daca e sa ma intrebati pe mine una foarte mare. De ce ? Simplu. Atunci cand ti se intampla ceva inevitabil iti pui intrebari. Intrebari la care este posibil sa stii raspunsul sau nu.

Posibil sa stii si sa nu ai curajul sa il spui cu voce tare. Si atunci cauti ajutor in stanga si dreapta pentru ca daca raspunsul vine din exterior esti mai convins ca este cel bun. Si acum sper ca ati inteles legatura cu increderea desine. Ai incredere in tine, ca raspunsurile pe care le ai in minte sunt cele bune si nu mai cauta in alta parte. Cu cat faci mai repede acest lucru cu atat mai repede vei putea trece peste ce te deranjeaza. Sa nu uitam ca daca primim un raspuns din alta parte el poate fi bun pentru persoana respectiva dar nu si pentru noi. Stiti cum se zice, fiecare cu a ma-sii. E bine sa vorbesti si sa asculti si alta parere ,dar per total tot  ce simti tu cu adevarat trebuie sa faci. Incredere de sine si mult curaj sa faci lucruri noi. Traieste-ti viata si nu regreta nicio pierdere. Profita de fiecare usa care ti se deschide. Ai incredere ca poti si ca vei reusi. Ai incredere in tine !

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *