Indiferenta in Romania

By | June 2, 2012

Azi vreau sa vorbesc putin despre indiferenta in Romania. Ea exista la oricine. De la muncitorul care astupa o groapa pana la oameni in functii de conducere care spun: “Lasa ca merge si asa”. Iar pentru a va demonstra acest lucru, cel mai bine este sa vorbim pe un caz real.

Anul trecut am pus mana de la mana si am cumparat un domeniu. Este vorba despre ntbv.ro , dar  pentru ca pentru proiectul clasei mele am avut nevoie doar de un subdomeniu , acesta a ramas nevolosit. Am zis cateva luni mai tarziu, dupa ce am terminat cu BAC-ul , sa facem ceva pentru liceu. (Este vorba de Colegiul “Nicolae Titulescu”) Si ce era mai potrivit decat un site frumos. Site-ul vechi era o pagina statica in html pe un host de la Romtelecom de toata jena. Zis si facut. Am vorbit cu billy si gazduirea am primit-o ca sponsorizare fiind gratuita toata viata. Domeniul era deja cumparat, deci mai ramanea numai munca.

In cateva zile am gasit o tema interesanta si un WordPress a fost instalat. Dar aici vine distractia. Un site al unei institutii de invatamant trebuie actualizat zilnic daca nu cel putin saptamanal. Am fost de acord sa ma ocup de toata treaba asta gratis in timpul meu liber. Dupa ce s-a prezentat site-ul Domnului Director, Profesoarei de Informatica si Administratorului de retea am zis ca trec la treaba. Dar credeti ca a fost usor ?

Aproximativ 3 saptamani am stat doar dupa niste tabele cu elevii liceului. In septembrie am cerut si restul datelor cum ar fi: oferta de invatamant, proiecte desfasurate, activitati, excursii, experimente. Am primit un raspuns pozitiv, mai exact mi s-a zis ca le voi primi dupa luna noiembrie pentru ca e o inspectie in liceu. Ok am asteptat……… si am asteptat…….. Am primit niste PDF-uri si lista fostilor directori ai liceului. Intre timp directorul s-a schimbat. Credeti ca am primit vreun mail, ceva …. ? Pentru contact am creat 2 adrese de mail. Una din ele este a mea iar  la a 2-a am dat parola in liceu. Credeti ca e folosita prea des ? Ieri a venit un mail foarte interesant din punctul meu de vedere. Il aveti atasat mai jos.

Stimare domnule director Constantin Hornet,

Ma numesc Mihai Burlacu si sunt una dintre persoanele care au dus la indeplinire dispozitia
testamentara (de a fi inmormintat la Brasov) a lui Nicolae Titulescu,.
Am fost presedintele Asociatiei Nicolae Titulescu si membru al consiliului de conducere a Fundatiei
Europene Titulescu pina in anul 1998 cind impreuna cu familia ne-am stabilit domiciliul in
strainatate.
In cursul luni iunie (15-30 iunie) voi face o vizita la Brasov.
Mi-ar face o deosebita placere, cu aceasta ocazie, sa va intilnesc pe dumneavoastra personal,
profesori si elevi ai Colegiul “Nicolae Titulescu” Brasov.

Cu deosebit respect,

Mihai Burlacu

Acest mail pot spune ca a fost trimis catre alte 2 mail-uri din  liceu doar pentru a sti ca il mai primeste cineva si poate il citeste.  Sunt foarte curios daca se va intampla ceva. Va voi tine la curent.

Acum ca ati aflat toata povestea sa va mai spun ceva. Daca o singura persoana coordona activitatile si le trimitea pentru a avea un site activ si diversificat , parerea mea este ca liceul avea de castigat. Dar indiferenta se pare ca este prezenta peste tot. Asa ca hai sa nu mai dam vina doar pe elevi ca sunt indiferenti si nu le pasa de scoala cand si profesorii sunt in aceeasi oala dar la alt nivel.

Pana cand aceste lucruri nu se vor schimba, Romania nu poate evolua.

UPDATE (14.10.2012): Orarul pe 2012 l-am primit in luna octombrie, de la o eleva din liceu care a adunat de la fiecare clasa in parte orarul.  Este ok…… CAND AI POSIBILITATEA SA PASTREZI CEVA GRATUIT DAR TU ESTI FUDUL ESTE PROBLEMA TA. PROSTIA SE PLATESTE.

 

Share This:

2 thoughts on “Indiferenta in Romania

  1. Pingback: Marchiz.ro -We broke down the borders, to serve the people » Nepotisme…

  2. Pingback: Transparenta in invatamant | Marchiz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *