La scaldat

By | December 17, 2012

Iarasi ma prinde noaptea  gandindu-ma  despre ce sa va mai povestesc astazi. Asta nu pentru ca nu as avea ce, ci pentru ca nu stiu ce sa aleg. Iar pentru ca  uneori ma apuca nostalgia, astazi va voi zice o mica patanie pe care am trait-o eu la bunici.

Ca orice copil , mic fiind, imi petreceam o buna parte din vacanta de vara la bunici. Ei bine , acolo nu eram singur. Si dupa cum bine stiti, orice copil vrea sa faca , ce fac cei mai mari. Si asa am vrut sa mergem la scaldat. Cand zic  scaldat , ma refer la raul care , curgea nu departe de gradinile oamenilor.

Ei bine , cand mergi la scaldat e frumos sa si manaci un cartof copt. Am luat cartofi cu noi si am plecat. O vreme am cautat sa gasim un loc unde sa stam. Apoi ne-am apucat sa ne balacim  putin si intr-un final am incercat sa aprindem focul. Eram aproape gata si cartoful nostru copt cand , de dupa un deal, apare o silueta cunoscuta cu o joarda in mana.

Era bunicul , venea sa ne culeaga acasa. Cand l-am vazut fiecare a luat ce avea si am luat-o la sanatoasa. Si am fugit cat ne-au tinut picioarele. Prosti din fire , am fugit cat am fugit si apoi am facut inventarul. Eu am reusit sa pierd numai o soseta. Pentru ca nu aveam ce face ne-am dus acasa.

Banuiesc ca stiti cine era deja acolo asteptandu-ne.  Si acum tin minte ca nu am primit nicio palma sau vreo nuia, insa o cearta a fost imposibil de evitat.  Dar am fost iertati repede si totul a revenit la normal. Am avut o copilarie activa si ma bucur pentru treaba asta.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *