Mascarada de 1 Decembrie

By | December 4, 2012

Vine o zi , odata pe an cand orice roman e mare nationalist si aceasta zi este cea de 1 decembrie. Nu am stat prea mult la Teve dar totusi am apucat sa vad cu se imbulzesc romanii la fasole si carnati. Parca in aceasta zi fiecare a devenit nationalist. Nu am vrut sa scriu nimic. De ce ? Pentru ca fiecare e nationalist in inima sa si atat. Nu trebuie sa ma duc la defilare, sa ma imbulzesc la mancare gratis sau sa-mi  atarn un steag de balcon si 3 la masina.

Din punctul meu de vedere daca o zi pe an esti nationalist de mori, iar in restul anului iti bagi si scoti din tara asta tot ce poti, nu esti nimic mai mult decat un idiot care nu cunoaste ce e ala  patriotism.  Patriotismul se simte, fiecare pentru el si nu e nevoie sa ne  laudam cu asta. Cand tresari la auzirea imnului national si ai respect pentru Vulturul ce ne reprezinta atunci da, te poti numi patriotism. Dar asta nu e de ajuns. Dupa cum spuneam in finalul articolului de aici, trebuie sa incerci sa ii pui pe altii pe primul loc iar apoi sa urmezi tu. Poate societatea in care traim nu ne permite asta dar merita incercat.

 

Un alt lucru la care nu pot ramane indiferent este reactia participantilor la evenimentele de 1 Decembrie, sau mai bine sa le zic protestatantilor de acolo. Ma refer aici la cei care il huiduiau pe Basescu. Nu ii iau apararea lui Basescu dar tocmai de 1 Decembrie ti-ai gasit ? Si mai frumos e ca il huiduiau exact in momentul in care era intonat Imnul National. Asta arata cat respect au ei pentru aceasta tara. Ii cred, ca au ajuns la punctul in care nu mai rezista si refuleaza cum pot, dar nici asa nu este ok.

 

In final va las o poza cu spiritul romanesc:

Share This:

One thought on “Mascarada de 1 Decembrie

  1. Pingback: Marchiz.ro -We broke down the borders, to serve the people » Minoritatile in Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *