Nu aveti pe nimeni sa va ajute ?

By | April 15, 2014

unde ne e curajulSe da o zi linistita de sambata. Al meu padre dorea sa mergem la cumparaturi. Si cum in ultimul timp nu am avut  acel “family time”, am decis sa il insotesc. Si ca sa nu mai lungesc povestea, am ajuns in Kaufland.  Aproape de intrare o batranica, cu un cos mare si cateva produse in el, statea ganditoare.

Ce m-a facut sa am un zambet pe buze si ziua mea sa devina mult mai buna ? O mica actiune din partea unei angajate Kaufland.  Aceasta s-a dus si a intrebat-o:” Suneti singura ? ; Nu aveti pe nimeni sa va ajute ?” Am fost miscat de cele intamplate si mai ales de raspunsul doamnei care mi-ar putea fi bunica. (“Sunt singura, nu am pe nimeni”)

Poate va intrebati de ce nu am facut nimic ? Nici eu nu stiu. Nu pot incerca acum sa dau raspuns la aceasta intrebare. Poate ca nu eram singur. Poate ca aveam o rusine fata de al meu padre. Nu as fi facut nimic rau, insa sincer va spun ca o explicatie logica nu am. In aceiasi sambata, numai ca putin mai spre dimineata, am facut cateva mici acte de ajutor pe strada. Deci chiar nu stiu de ce nu m-am dus  sa o ajut pe batranica, poate chiar sa o ajut sa duca  cumparaturile acasa.

Poate ca atunci cand sunt in public nu vreau sa fiu privit diferit. Ca un ciudat. Va intrebati atunci cum am reusit sa fac celelalte mici fapte bune. Simplu. Nu aveam lume in jurul meu. Nu am avut o retinere in a merge direct si sa-l intreb daca are nevoie de ajutor. Eram in zona mea de confort.

Da, mai am de lucrat la capitolul exprimare directa si nu numai.  Mai am de lucrat, pentru ca omul cat traieste invata.

Da, se poate ca o mica actiune sa iti faca ziua mai frumoasa. Pentru ca mai vezi oameni diferiti. Oameni care nu trag numai pentru ei. E GREU. Extrem de greu sa ne schimbam peste noapte. Avem nevoie de timp, rabdare si nu in ultimul rand sa vrem sa facem o schimbare la noi. Totul incepe cu tine.

Toata chestia asta pentru acele simple cuvinte: “Sunteti singura ?  Nu aveti pe nimeni sa va ajute ?” Cuvinte care mi-au ramas in minte si m-au facut sa ma gandesc. Da, totul pleaca de la lucruri marunte. De la o simpla intrebare. De la un simplu raspuns….

Voi cand ati fost ultima data miscati de ceva ?

 

 

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *