Nu judeca pripit !

By | March 5, 2013

Pentru că uneori mă apucă așa dintr-o data să scriu pe problem existențiale, cel puțin pentru mine. Lecția de astăzi ,dacă îi pot spune așa ,este despre oameni. Nu judeca omul greșit. Nu îți da cu părerea despre el la prima vedere. Nu îl cataloga ca fiind agitat, idiot, prost sau în orice alt fel îți trece ție prin cap. Fiecare persoană ascunde o poveste în spate, un trecut. Greu sau ușor este trecutul lui.

Poate îi este rușine să ți-l spună, poate îi este greu, poate că au fost niște clipe grele pentru el și încearcă să le uite, să nu fie posomarât toată ziua din pricina asta. Tocmai din acest lucru îl puteți  vedea vesel și cu fruntea sus în fiecare zi. Încercând să facă lumea mai bună zi de zi atât cât îi stă în putință.
Greutățile nu trebuie să fie material. Mult mai grele sunt cele sufletești care te consumă încet, încet. Iar dacă omul a ales să își deschidă sufletul și șă îți  spună povestea, ascult-o, ascult-o până la capăt. Apoi, cel mai important, pentru că el și-a arătat o vulnerabilitate, nu-l ataca. Nu folosi asta pentru a profita de el.  Aici greșește lumea…
Așa că haideți să nu mai judecăm oamenii după aparențe și să le ascultăm povestea. Iar după ce i-am ascultat, să încercam să îi ajutăm cum știm și putem noi mai bine.

Share This:

2 thoughts on “Nu judeca pripit !

 1. Vlad

  Ştiu că te referi la un cerc strâns de prieteni ..şi nu are importanţă ceea ce zic dar am citit în alte articole scrise de tine fraze cu tendinţa de a judeca sau pur şi simplu propria ta părere .Referitor la un articolul precedent..vreau să iţi spun că mulţi,din “concetăţenii” descrisi de tine mătură cartiere,chiar şi in faţa blocului tău..dar ce ? Nici mie nu imi plac dar sunt unele situatii(gen a ta )care pot fi evitate si nu neaparat sa le pui la dispozitie autobuze separate .

  Reply
  1. Razvan.S Post author

   Articolul a ajuns sa conteze pentru cateva persoane , insa totul a plecat de la un simplu om mai invarsta cu un trecut zbuciumat.

   Tiganii care matura strazile (detin un loc de munca, nu le e rusine cu ceea ce fac si cel mai important nu se supara cand ii numesti tigani) si nu numai , fac parte din alta categorie cu , care nu am nicio treaba.Si nu era vorba de autobuze separate, cat sa fie “mai vechi”, adica din cele actuale. La fel si cu ungurii:

   “O să vă citesc exact de pe Hotnews ce a spus primarul din Miercurea Ciuc la ceremonie

   “Ziua de azi este importanta pentru noi (…) este ziua in care trebuie sa spunem clar ca este obligatorie cunoasterea limbii maghiare, nu discriminativa, ci obligatorie. Incepand de la prefect, corespondentii televiziunilor si ai radiourilor romanesti, toata lumea care traieste din impozite, din impozitele secuilor, trebuie sa ne cunoasca limba, limba noastra materna”

   Acum ii rog pe cei care m-au apostrofat si mi-au spus ca i-am jignit pe unguri spunandu-le ciori, sa isi dea cu parerea. Ce spuneti ? Le mai luati apararea ? (articolul vechi: http://marchiz.ro/minoritatile-in-romania/)”

   Ce fac acestia pot baga la rea intentie.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *