O idee doar

By | October 20, 2014

Acum ceva timp… si este o buna perioada de cand sta acest articol in draft, m-am gandit la o chestie vazand o  stire la prima tv cu nu stiu ce campanie umanitara pentru oamenii ale caror case au fost luate de apa.

Trist,  foarte trist. E ok ii ajutam. Insa hai sa facem ceva mai mult. Evident, cum e la moda, tot o campanie prin care sa ne spalam public pacatele si sa credem ca asta ne ajuta sa dormim mai bine noaptea. Insa cu acesti bani din donatii, nu construim case, NU ! Facem asigurari de locuinte persoanelor din zonele cu probleme.

Ideea nu e sa ii obisnuim ca le construieste altcineva si nici ca le face altcineva asigurarea. Insa sa vedem cum se descurca firma de asigurari cand are de despagubit un sat. Sau daca vor macar sa faca. Si daca nu despagubeste procese, unul/casa. Pam, pam. Poftim idee de campanie dragilor.

a44gqR1_700b

Sursa foto:9gag.com

P.S. Sa nu intelegeti gresit. Si eu sunt implicat in campanii de ajutor social insa hai sa si schimbam ceva din mentalitate.

Si pentru ca tot ziceam de proiecte, #doneazaocarte e o chestie misto

 

Share This:

3 thoughts on “O idee doar

 1. psi

  ştii că la asigurări e cu schepsis, da? 🙂 adică poţi să faci o asigurare dacă ai un interes asigurabil (în speţă, bunul îţi aparţine) iar la capitolul daune provocate de inundaţii, dacă vorbeşti de asigurările obligatorii, trebuie probată calamitatea. altfel, poţi avea câte procese vrei. ori, în zonele cu risc major de inundare, motivul principal al acestor catastrofe este… omul. omul care construieşte pe marginea apei sau care demolează baraje construite împotriva apei…
  mai mult, în sprijinul ideii de care spui se derulează în această lună o campanie a asigurărilor de locuinţe, numai că este gândită prost: se petrece în marile oraşe, când descoperiţi sunt de fapt cei din mediul rural.

  Reply
  1. Răzvan-Florin Post author

   Stiu ca nu e asa usor nici cu asigurarile. Trebuie sa ne invatam putin ca natie sa nu mai asteptam sa ni se ofere totul. Si asta e putin cam greu pare.

   Reply
   1. psi

    atunci va trebui să vorbim despre mentalitate şi shcimbare la nivel de individ. de autoeducare. de asumare şi respect… de voluntariat ca stare de a fi şi de multe altele. 🙂
    şi apropo de voluntariat, mă bucură mult preocupările tale. mi-e drag să citesc la tine proiecte noi… implicare.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *