Recomandare: Cum sa aleg o scoala de soferi ?

By | June 14, 2014

Fiind un articol “recomandare” voi fi foarte subiectiv.

Nu stiu dupa ce criterii isi aleg unii Scoala de Soferi sau daca exista un set de criterii,insa eu gasesc urmatoarele ca fiind cele mai importante:

  • calitatea serviciului prestat
  • parcul auto si varietatea acestuia
  • instructorul
  • locatia centrului de pregatire teoretica
  • facilitatile si reducerile oferite
  • motorizarea masinii

Si sa plecam de la primul punct, calitatea serviciului prestat. Ca orice contract incheiat intre mine si o firma ma astept ca serviciul oferit sa fie de calitate. Iti poti da seama dupa “renumele” facut prin oras sau intreband prietenii si cunostintele.

Parcul auto diversificat imi ofera posibilitatea de a face scoala pe un Matiz sau pe un Seria 3. Daca sunt masini noi, este inca un plus la calitatea serviciului oferit.

Instructorul il poti alege la recomandarea unui prieten sau sa mergi random pe mana celor de la scoala de soferi. Eu am mers random cu ce instructor am nimerit. Acum ma pun in locul patronului de la scoala de soferi. Daca instructorii mei sunt cretini si nu au rezultate bune (a se intelege procent de promovabilitate mare) nu are rost sa-i pastrez in firma. Pentru ca nu pregatesc kamikaze sa omoare lumea pe strada.

Locatia centrului de pregatire teoretica si a sediului scolii au contat pentru ca nu am vrut sa merg pana in celalalt capat al orasului pentru a duce la dosar un cazier, o poza sau o taxa de la C.E.C.

La reducerile oferite pot zice ca am avut noroc pentru ca oferta de pe site nu era actualizata si am facut-o cu pretul vechi. Am castigat cam 100 ron la faza asta. Deci incercati-va norocul si fiti atenti la orice detaliu.

Si iata ca ajung si la ultimul lucru la care m-am gandit. Motorizarea masinii. Aici nu ma refer la capacitatea cilindrica a masinii ci la carburantul folosit. Motorina, benzina sau gaz. Rivi se intreba ce sa aleaga intre o masina pe motorina si una pe benzina. A primit raspunusri variate. Daca as fi obiectiv as spune ca nu conteaza. Adevarul chiar asta e. Nu conteaza pe ce faci scoala. Multa lume prefera sa faca pe motorina pentru ca “e mai usor” sau “poti pleca din ambreiaj”. Mai e categoria care spune ca daca stii sa conduci benzina nu o sa ai probleme pe nicio masina. (astia se pot lua de mana cu cei care spun ca daca ai condus o dacie poti conduce orice masina).

Si pentru ca am spus ca este un articol subiectiv am sa va spun ca eu am facut pe motorina. Nu a fost un criteriu de alegere, asa am nimerit. Am invatat pe un Logan 1.5 dci. Dupa ce am luat permisul am condus o batrana Dacie 1310, ocazional m-am dat cu un logan 1.5 dci. Am testat si motor diesel de la Peugeot dar si benzinar de la Mercedes. Intr-un final am ajuns la un 2.0 TDI.

Personal ador senzatia unui diesel. Deci voi recomanda ca scoala sa fie facuta pe o masina ce foloseste motorina. Insa un TDI are cateva dezavantaje la intretinere. Insa daca ai grija de el totul o sa fie bine.

Daca sunteti din Brasov recomand ca firma ,Convest Company (google it). Parcul auto este impresionant sa zic asa, si puteti invata tainele condusului pe batranul Logan sau pe Golf 6 sau BMW 325. Ca instructor, pe care il cunosc si va garantez ca nu o sa ajungeti ca tipul de aici ,este Dragos Adrian de la acceasi firma mai sus mentionata.

Sperand ca articolul va este de folos ,puteti folosi butoanele de share like si sa comentati.

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *