Romania mea

By | March 30, 2012

E ora 02:45 AM. O dimineata in care probabil ar fii trebuit sa dorm….. dar nu, nu am somn deloc in seara asta. Tot vroiam sa fac cate ceva si nu stiam ce. Ba sa caut si sa modific o thema de wordpress , ba sa invat putin la CISCO sau, poate sa fac niste SEO. Dar niciunul din aceste lucruri nu am reusit sa le fac.

In concluzie am dat drumul la TV si am vazut in reluare 2 emisiuni. Una pe PRO TV , mai exact Romania te iubesc, iar a 2-a pe antena 3 in premiera.

La cea dintai era povestea revolutionarilor si a copiilor care sunt in centrele de plasament. La antena ceva de prostitutie , straini care sunt in romania si isi doresc sau chiar si-au luat cetatenia.

 

DA ! si atunci mi-am zis: “De ce un strain poate fii mandru de ROMANIA si noi nu”

 

Cum se face ca un arab, Raed Arrafat, trebuie sa-ti vina in tara si sa-ti puna la punct un sistem medical de urgenta ? Raspunsul la aceasta intrebare  este destul de simplu. Strainii au descoperit farmecul de a trai simplu. Sunt fericiti cand stau si citesc o carte seara langa un ceai cald sau o ciocolata calda. Au descoperit ce frumos e sa stai si sa vezi muntii plin de paduri (deocamdata), au descoperit o tara in care oamenii sunt primitori si iti pun pe masa tot ce au ei mai bun, o tara plina de ISTORIE cu un popor DESTEPT, priceput la orice. Romania este tara pe care o meritam. E raiul pe pamant.Si asa au ajuns strainii sa iubeasca Romania. Dar noi, romanii ce facem ?

Da suntem un popor destept dar cum fiecare padure are si uscaturile ei, mai sunt si prosti. Si acum ma refer la cei  carora  le curge scuipat din gura.

Ca sa aduc cateva argumente ca suntem destepti: Pe domeniul medical cine sunt cei mai buni doctori ? Da,  romanii. Cine a inventat insulina ? Un roman.

Primul avion cu reactie cine l-a inventat? Un roman. Bazele informaticii tot un roman le-a pus.

Ce ziceti, nu suntem un popor destept ? Mai ganditi-va. Si astea nu sunt  toate argumentele. Orice roman e destept in felul lui. Chiar si cei care cloneaza carduri in strainatate. Nu oricine e in stare sa faca asta, nu ? Sau aici ziceti ca este vorba de tupeu si educatie ?

De aceste lucruri putem fi mandri , de acestea si nu numai. Putem fi mandri de pajistile imense pe care le avem, de satele rupte de lume unde viata inca se mai desfasoara clasic, de traditiile si obiceiurile noastre, de istoria imensa pe care o avem de la TRAIAN si DECEBAL pana la primul razboi mondial. Prin cate razboaie am trecut ? Si din cate am iesit invingatori ?

De cultura pe care o avem, de celebrii sportivi pe care i-am oferit  si multe altele. NOI ca popor trebuie sa redescoperim modul de viata  simplu si sa lasam banii deoparte. Numai atunci vom putea fi din nou mandri cu adevarat ca suntem ROMANI. Trebuie sa descoperim bucuria de a ne plimba prin padure liberi, de a respira aer curat, de a te trezi intr-o dimineata de iarna si sa vezi totul alb in jur. NUMAI atunci ne vom putea bucura de viata asa cum o fac strainii veniti in tara.

DA SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN CHIAR DACA , CATEODATA IMI VINE SA PLEC SI SA NU MA UIT IN SPATE,  lucrurile astea ma tin aici.

Asta e Romania mea, Romania in care zi de zi cunosti si oamnei normali si care isi fac meseria cum trebuie. Acestia merita promovati. La noi inca se poate si cum am mai zis , schimbarea incepe cu fiecare.

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *