Sarbatorile Vin…

By | November 10, 2012

Incep să scriu despre ipocrizia sărbătorilor ce vor urma. Şi spun asta pentru că, personal, nu le mai simt ca un eveniment special. Pentru că zilele trecute m-am simţit bătran când am auzit:”pe vremea ta, erati mai educati si …”, acum stau si ma gandesc , ce frumos era cand venea luna Decembrie.Asteptam cu drag ziua de Mos Nicolae sperand sa nu vad vre-o nuia prin ghetute. Apoi timpul parca se oprea in loc si pana luam vacanta mi se parea o eternitate. Reclama de la Coca-Cola era un alt semn ca urmeaza o perioada minunata. Asteptam cu nerabdare seara de 24 decembrie pentru ca stiam ce aveam de facut. Mergeam cu, colindul iar apoi il asteptam pe Mosul, cu sacul plin.Sac in care stiam ca vom gasi cel putin o jucarie din lista celor multe trecute in scrisoarea pe care o trimiteam cu cel putin 2 saptamani ianinte.

Toate astea pana am aflat ca Mos Craciun nu exista. Sincer sa va spun am aflat din intamplar, gasind costumul de Mos in beciul unui unchi. Dar pana la o varsta nu am fost deranjat de treaba asta, insa de la un timp simt ca totul e doar marketing. Poate era inocenta copilariei, poate erau oamneii altfel, poate, poate…

Acum totul mi se pare diferit. In seara de 24 nu mai e nimeni acasa, majoritatea sunt la cumparaturi pentru a avea “de toate” pe masa.Asta chiar nu conteaza.  Copii stiu din start ca Mosul nu exista si le cer parintilor Iphone 5. Nu zic ca era mai bine inainte, vremurile se schimba si noi evoluam, dar nu uita adevarata semnificatie a Craciunului.Fericirea nu se masaora in cate cadouri ai primit sau cat de mult ai reusit sa manaci.  Fa-ti timp si stai la masa cu familia, fa-ti timp si impodobeste bradul alaturi de cei dragi, fa-ti timp si stai macar o zi fara stresul cotidian. Atunci poti zice ca esti fericit, cel putin eu.

Nu este de ajuns sa faci fapte bune doar in periaoda sarbatorilor pentru ca ala e mesajul ce il auzi la TV sau radio. Trebuie sa fii bun tot anul. Un “Buna ziua” si un “Multumesc” il poti spune oricand. Poate ziceti ca nu inseamna nimic asta dar incercati, sa vedeti ca au efect, asupra voastra cat si a celeilalte persoane cu , care interactionati. Trebuie sa renuntam la a face bine doar de trei ori pe an si atunci se va schimba ceva.

Orice om are o parte buna, dar a decis ca este mai bine sa o ascunda in fata unei masti de rautate. De ce ? Pentru ca atunci cand esti bun esti luat de prost, pe romaneste. Pentru ca imi place sa fiu diferit si uneori ma simt ca nu m-am nascut cand trebuia voi ramane sa incerc sa ma lupt cu morile de vant pana le voi schimba sensul. Si nu sunt singur. Fiecare cunoaste cel putin o persoana de acest fel. Asta e tot ce conteaza.

Share This:

One thought on “Sarbatorile Vin…

  1. Pingback: Marchiz.ro -We broke down the borders, to serve the people » Mascarada de 1 Decembrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *