Smartphone, scoala si wifi

By | October 18, 2012

Citeam nu cu foarte mult timp in urma despre ceva propunere sau proiect pentru a se introduce WIFI in scoli. Si iata ca deja unele beneficiaza de internet prin unde pentru odraslere dotate cu un smartphone. Poza  este facuta la Colegiul National “Dr. Ioan Mesota”.

Internetul asta gratuit este cu doua taisuri. Daca pana acum elevii stateau in barurile din jurul liceelor, acum vor sta la cursuri dar butonand un telefon. Mare lucru nu au rezolvat. Sa fim seriosi, nimeni nu o sa foloseasca internetul ala numai in pauza si tot nimeni nu va sta sa blocheze accesul la internet pe durata unei ore de curs. Si va spun astea pentru ca si eu am fost elev si am avut multe idei. In tineretea mea, daca pot zice asa, am obtinut si aprobare de la Director pentru a instala un router wifi (d-link dir-600) in laboratorul de informatica care, culmea era situat exact deasupra clasei noastre. Din nefericire administratorul de retea nu a acceptat chiar daca reteaua WIFI era intr-un vlan diferit.

Acum va intreb. De ce credeti noi ca vroiam sa avem internet “fara fir” in clasa ? Pai foarte simplu. Sa putem sta linistiti cu telefoanele in mana si sa le butonam in nestire pe net`.  Asa si cu proiectul actual. Nu era suficient ca nu sunt atenti la ore pentru ca aveau de discutat amintiri din copilarie.

Dar hai sa privim si partea buna. Acces la informatie in orice clipa. Se pot face niste ore foarte interesante si chiar un catalog online daca se vrea. Oportunitatile sunt imense. Sunt niste costuri de suportat initial , dar daca se gaseste ajutor intr-o firma dupa cum puteti vedea in poza, e putin mai simplu. In concluzie eu sunt multumit pentru ca incet, incet, ceva se schimba. Si poate se schimba in bine.

 

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *