Sofer de Romania

By | May 22, 2012

Dupa cum va promiteam zilele trecute iata ca revenim in forta. Azi vreau sa vorbesc putin despre cauzele accidentelor in Romania. Ca sa intelegeti din start. NU DRUMURILE sunt vinovate, NICI  VITEZA, SINGURUL dar absolut SINGURUL VINOVAT este SOFERUL CRETIN.

In doua zile am batut vreo 600 km pe meleagurile patriei. Si mi-am intarit convingerea ca exista CRETINI si SOFERI BUNI. Dar sa detaliez putin. Drumurile frumoase netede. In localitate majoritatea incetinesc si merg undeva pe la 70 dar ce se petrece la iesirea din localitate e de groaza. Depasiri in curba, in deal cand nu vezi nimic , ba mai mult chiar daca vede ca are masina pe contrasens el  intra in depasire din scurt. Si aici intervine factorul uman. Pe majoritatea drumurilor pot trece simultan 3 masini ba chiar 2 masini si un TIR. Daca pentru a facilita trecerea a 3 masini , salvandu-ti viata si implicit si pe a boului care a intrat in depasire ca orbu` , trebuie doar sa tragi putin dreapta si sa reduci viteza cand vine vorba de TIR e un pic mai complicat dar se poate. Si daca esti ajutat si de cel pe care boul il depaseste, atunci manevra este 100% sigura si putem doar sper  ca oligofrenul cu permis cumparat sughita.

Dar se pare ca nu toti soferii au aceasta prezenta de spirit. Cine stie, se blocheaza, panicheaza sau pur si simplu se pierd cu totul si asa se poate produce un accident grav.

Alta problema majora ,din punctul meu de vedere, este prezenta carutelor nesemnalizate. Daca ziua le mai vezi , noaptea………. Pe accelasi principiu, al vizibilitati mai bune in trafic, mai exista specimenele cu masini inchise la culoare si care circula fara luminile de intalnire aprinse. Chiar si ziua se observa mai usor o masina cu farurile aprinse.

Dar pot zice ca am fost placut surprins cand am vazut ca inca se mai practica semnalizarea radarului cu flash-uri. Chiar daca e o metoda veche ,din punctul meu de vedere, totusi se foloseste pentru ca trebuie sa evitam si noi echipajele puse la panda pentru a face un ban. Daca ati mers macar odata la drum cu o statie radio CB stiti cat de folositoare este. Daca nu , va recomand sa incercati si sa vedeti avantajele. Pe langa faptul ca vei sti din timp de majoritatea  controalelor mai ai si cu cine sa schimbi o vorba daca te plictisesti. Sa nu mai zic ca poti cere ajutor in depasire din partea colegilor mai mari si veti ramane surprins de rezultate. Jucaria mea este aceasta si sunt foarte multumit de ea. Per total e acceptabil sa circuli pe drumurile din Romania dar se poate si mai bine. Tot ce trebuie sa facem este sa ne mai educam putin soferii.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *