Trecut, Prezent sau Viitor ?

By | November 4, 2013

Incep cu o intrebare destul de complicata. Tu cum traiesti ? In trecut gandindu-te la ce ai facut , unde ai gresit  de ce nu a fost cum ai vrut tu , sau pur si simplu gandindu-te ca viata nu e dreapta ,sau in viitor ,gandindu-te la ce o sa faci maine, daca fac asta ce o sa se intample, daca risc acum merita sau cum o sa fie viata ta peste 10 ani ? Sau esti un caz fericit care traieste in prezent si nu il intereseaza ziua de maine sau ziua care tocmai a trecut. Nu zic ca nu este bine sa nu stii ce vrei de la viata sau sa nu te gandesti ce sa faci cu viata ta.

Din nou, nu zic ca nu e bine sa te gandesti la o greseala sau la un lucru din trecut. Insa nu face din acestea un scop si sa uiti sa te bucuri de lucrurile marunte. Cineva apropiat mi-a spus ca trebuie sa traiesc clipa. A durat ceva pana sa imi dau seama de ce. Insa pot sa fac o analogie foarte simpla. De bani avem nevoie tot timpul, corect ? Insa eu mai functionez si pe baza de dragoste si afectiune. Si cautam ce ne lipseste, mai exact dragostea si afectiunea.

Evident ca eram nerabdator si toate sentimentele mele erau cumva in trecut sau viitor, niciodata in prezent, asa ca momentan dragostea lipsea. Am stat si m-am gandit la sfatul primit. Si asa revin la analogia mea. Mereu am avut nevoie de bani. Insa niciodata nu m-am gandit cum sa fac sa-i obtin. Bine mint. M-am gandit cum sa fac. Insa cateva secunde dupa efectiv ma luam cu altceva.

Si uite asa negandindu-ma cum sa ii fac ei vin spre mine sub diferite oportunitati. Si asa am ajuns sa traiesc si eu acest capitol numit dragoste. Tot ce facem trebuie sa facem acum. Nu maine, nu poimaine, nu anul ce vine. ACUM ! Simti ceva ? spune! Ai o idee ? pune-o in practica! De ce sa lasam momentele frumoase sa treaca pe langa noi. Pierdem  timp, cautand  lucruri care vor veni  de la sine, timp pe care nu il vom putea recupera niciodata si mai tarziu ne vom dori treaba asta.

Asa ca putin din trecut de unde invatam din greseli, putin din viitor unde avem teluri si dorinte, si actiunile in prezent unde suntem si noi. Mintea calatoreste mult mai repede, iar trupul nu poate tine pasul si vom esua. Asa, cu pasi mici ai mintii si trupului reusim. Repetand intrebarea de la inceputul acestui articol: “Tu cum traiesti ?”

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *