Tutorial Auto: Curatare Contra-aripi

By | September 27, 2012

Asa ca la inceput de iarna vin cu o informatie pentru cei care tin la masina lor si o ingrijesc. Ei bine operatiunea despre care voi vorbii este simpla dar face un bine tablei. O sa vorbesc astazi putin despre contra aripi. Daca nu stiti ce sunt va zic eu acusica. Chestia aia de plastic intre roata si tabla. Mai bine zis un fel de protectie. Ei bine acestea trebuie curatate. Si nu va ganditi ca exterior. Sub aceste “bucati” de plastic veti gasi ceva pamant frumos asezonat cu niste frunze. De ce operatiunea de curatare se face acum ?

Am un raspuns cat se poate de simplu: Vine iarna. Da venirea frigului cu niste zapada si umezeala nu prea face bine la tabla masinii din zona rotilor.

Sfatul meu este sa dati fiecare roata jos, apoi cu un t25 desfaceti suruburile in care este prinsa contra-aripa.  Pe fata la mine a aratat cam asa:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acum se da jos stratul de pamant dar nu cu surubelnita. Posibil ca masina sa aibe un strat protector pe care il veti zgaria. Dupa ce ati dat jos tot ce gasiti. Spalati bine zona si lasati sa se usuce.

Dupa ce s-a uscat bine nu faceti prostia sa dati cu , celebra “vaselina”. Daca vreti sa creati un strat de protectie puteti folosii produsul din poza de mai jos:

Operatiunea se repeta si la rotile din spate. La unele masini posibil ca pe spate sa se gaseasca un material textil in locul plasticului. Operatiunea asta dureaza ceva dar rezultatele ajuta masina.

 

P.S.  Dupa ce masina e ridicata pe cric aveti grija sa o asigurati astfel incat sa nu va cada in cap.

Share This:

One thought on “Tutorial Auto: Curatare Contra-aripi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *