Tutorial Auto

By | October 16, 2012

Ultimul tutorial auto a fost despre curatarea contra-aripilor. Astazi vreau sa va aduc la cunostinta cateva lucruri pe care trebuie sa le faceti regulat pentru a avea o masina care sa nu va faca probleme sa sa fiti convinsi ca nu puneti in pericol viata pasagerilor dumneavoastra si a celorlalti participanti la trafic.

Dar sa incepem. Pentru ca sistemul de franare este foarte important, este necesara schimbarea lichidului de frana cel putin odata la doi ani. Schimbarea o recomand sa se faca intr-un service. Alt lucru pe care eu il trec la consumabil este uleiul de motor.Acesta se schimba odata pe an sau la fiecare 10000 km.  Este stiut faptul ca un TDI consuma ulei, asa ca dimineata, cu motorul rece, este bine sa se verifice nivelul de ulei. Operatiunea nu dureaza mai mult de 2 minute si in acest fel sunteti siguri ca puteti pleca la drum linistiti. O alta recomandare este sa aveti intodeauna un bidon de ulei in masina pentru a completa la nevoie.

Daca tot sunt la capitolul motor, urmatoarea recomandare se refera la antigel. Cel putin odata la 2 ani se schimba si acesta. Anual sau odata cu schimbarea uleiului din motor se schimba si filtrele (ulei,motorina,particule,polen). Daca masina este second hand este bine ca imediat ce ati cumparat-o sa schimbati distributia, uleiul si filtrele. Apoi la fiecare 4 ani sau la 60000 km se schimba distributia. Motivul este simplu: uzura si pierderea propietatilor datorita schimbarii regimului de temperatura (vara/iarna).

 

Alte sfaturi utile pe care le pot spune sunt:

-verificati presiunea in pneuri

-uitati-va din cand in cand la cauciucurile de pe fata sa nu fie “mancate” interior/exterior; daca prezinta urme de uzura duceti-va cat mai repede intr-un service

-cand ajungeti la destinatie lasati motorul sa mai mearga 2 minute, apoi opriti-l (valabil la TDI)

-spalati masina cat mai des cu putinta iar excrementele de pasari trebuie curatate imediat pentru ca ataca vopseaua

-alimentati numai din peco

-daca la franare se aude un scartait este recomandata schimbarea placutelor.

Cam atat , daca imi mai aduc aminte voi completa aici.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *