Uzina Tractorul Brasov (Partea 3)

By | October 5, 2012

Cerinte Noi

Dar nu numai sectorul agricol a fost acela care a influentat parametrii constructivi ai tractoarelor. Exploatarea rationala a padurilor, marile lucrari de hidromelioratii, santierele hidrocentralelor, au cerut tractoare puternice, capabile sa disloce mari cantitati de pamant. Asa s-a asjuns la fabricarea tractoarelor pe senile de 130 si apoi de 150 CP, care au adus o contributie deosebita la desecarea baltilor Dunarii si pe santierele de constructii. Pentru a cunoaste cerintele beneficiarilor, specialistii uzinei tin un contact permanent cu acestia. Exigentele lor au condus la insemnate perfectionari ale tractoarelor.

De-a lungul anilor, uzina a fabricat un mare numar de tipuri de tractoare. Aceasta ilustreaza supletea cu care productia noastra raspunde cerintelor multilaterale ale beneficiarilor. Planificarea stiintifica, realizata in mod stralucit de economia socialista a Romaniei, asigura si productiei de tractoare un mers ascendent fara oscilatii, spre realizari tot mai prestigioase, in contextul dezvoltarii intregii industrii si agriculturi romanesti in corelatie cu legaturile economice si comerciale tot mai complexe ale tarii noastre cu alte tari din lume, pe baza independentei si a avantajului reciproc.

Performante

In uzina se fabricau in prezent familii de tractoare pe roti si senile de 45 CP, 55 CP, 65 CP si 80 CP, precum si tractoare pe senile de 150 CP, intr-o larga gama de tipuri si variante constructive.
Pentru a oglindi progresele atinse in constructia de tractoare, este suficeinta enumerarea catorva din performante:
-robustete si siguranta in functionare
-motoare Diesel cu injectie directa, realizand un consum economic de combustibil
-diapazon de viteze care satisface cerintele tuturor beneficiarilor, permitand efectuarea optima a lucrarilor agricole
-o dimensionare corespunzatoare a fortei de tractiune la carlig, precum si echiparea tractoarelor cu dizpozitive aditionale care permit agregarea unei game variate de utilaje agricole
-satisfacerea cerintelor ergonomice de confort si estetica
-manevrabilitatea foarte usoara a tractoarelor pe roti, prin mecanismul de servodirectie hidraulica
-scaun confortabil cu amortizor si sitem de reglare
-cabina de protectie si rezistenta cu aclimatizare interioara
-frana penumatica ce asigura o deplina siguranta in circulatie
-amplasamentul rational al tabloului de bord si al manetelor de comanda
-o intretinere simpla
-o estetica originala a formei si a volumelor, precum si o finisare superiaora, ce satisface gusturile celor mai exigenti beneficiari

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *