Vodafone si aria de acoperire

By | October 5, 2013

Nu cu mult timp in urma am participat la Webstock 2013. Insa nu despre asta vreau sa vorbesc. Primul vorbitor a fost Cabral. El ne-a vorbit despre cum blogosfera “s-a basit” si cum nimeni din jurul Sibiului nu a mers sa verifice povestea ciobanului Ghita ce apare in reclamele Vodafone. Iar el a fost singurul care s-a dus sa faca treaba asta. Si daca tot a mers a zis sa ia cu el si o echipa de filmare ca poate iese de o reclama la Vodafone.

Prea putin ma intereseaza si treaba asta. Insa ma intereseaza acoperirea oferita de la Vodafone. In spotul publicitar te lauzi ca ai semnal si in varf de munte unde are Ghita ciobanul stana (apropo , ma intreb unde isi incarca tableta Ghita) si ca serviciile tale sunt excelente (asta inteleg eu din reclama ta) iar tu nu esti in stare sa oferi acoperire la 20 km de un drum principal european.

Pentru a intelege mai bine atasez o poza cu localitatea despre care vorbesc.

rasca

Aproximativ 9000 de suflete traiesc in zona aceasta. (numarul de persoane nu este numai pe comuna Rasca ci si pe satele ce apartin de aceasta comuna) Si dupa cum spuneam mai sus, Drum E85 ce merge frumusel prin Flaticeni si ajunge si in suceava este la numai aproximativ 20 km. Stau si ma gandesc ce motiv ar avea sa nu investeasca in infrastructura. Totusi e bine ca Orange-ul si Cosmote-ul au semnal.

Si chiar daca un motiv ar fi numarul mic de potentiali clienti eu tot vad o solutie. Investesti in infrastructura, apoi imparti oamenilor cartele cu minute. Lumea cum se bucura la ceva gratis o accepta si daca este multumit de servicile tale luna viitoare va cauta la magazinele din sat cartele de reincarcare de vodafone. Magazinele nu au pentru ca nu e semnal. Vine lumea si cere cartela , iar magazinul se conformeaza si aduce. Fiecare castiga la afacerea asta. Insa ei stiu mai bine ce au in curtea lor.

Insa faptul ca nu este semnal intr-o zona cu atatea persoane, iar tu in reclama te lauzi cu semnal in munte  undeva este o problema.

 

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *